A piskóta hozzávalói (laponként! ez esetben 2lap+1 kuglóf):

5 tojás

5 ek víz

10 ek cukor

10 ek liszt

1 cs sütőpor

A piskóta elkészítése:

A tojást a vízzel és cukorral robotgéppel habosra keverjük.

A lisztet és a sütőport jól elkeverjük, majd lassan a cukros tojáshoz keverjük!

Egy tepsit kikenünk margarinnal, lisztezzük, majd beleöntjük a masszánkat, és előmelegített sütőben megsütjük!

Két lapot sütünk, plusz egy kuglófot (ha nem lenne 2 egyforma méretű tepsink, akkor várjuk meg még kihűl a tepsi ugyanis nem szerencsés a meleg tepsibe önteni a következő adagot, mert odaszívhatja és megéghet a piskótánk)

A krém hozzávalói (lúdláb torta krémje meggy nélkül) :

3 dl tej

1 cs csokipuding (az eredetibe vanillia kell!)

1 ek cukrozatlan kakaópor

3 ek cukor

20 dkg vaj

10 dkg étcsokoládé

(én ehhez a tortához dupla adagot készítettem a krémből, de kb 1,5 adag elég a megkenéséhez)

A krém elkészítése:

A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral és a kakaóporral simára eldolgozzuk!

Folyamatos kevergetés meleltt lassú tűzön sűrűre főzzük! Beletördeljük a csokit hogy jól elolvadjon!

A tűzről levéve  félretesszük hűlni (hideg vízbe is állíthatjuk).

Ha már langyosra hűlt, beletesszük a vajat, és simára keverjük! Majd megtöltjük a tortalapokat.

Ezután a tortánkat tetszés szerinti formára vághatjuk, díszíthetjük!

Az enyém most ilyen lett:

a piskóták formára vágása és a díszítés megtervezése:


a kész torta: